mandag den 23. februar 2015

6 Fynboer på rejse til Japan - 4.

De står op til Stellers havørn og verdens største ugle de næste to dage ved Rauso-området - Washino yado Rausu.

Stellers havørn den 24. februar 2015. © Karin Gustausen

"Tirsdag den 24. februar og onsdag den 25. februar:
Tidligt op og efter morgenmaden påbegynder vi udforskningen af området og fortsætter langs kysten – der er tid til at udforske havnene og de omgivende landskaber.

Området er kendt for Blakiston’s Fish Owl (og dem skal vi se nærmere på) og Steller’s Havørn.

Rauso er kendt blandt naturfotografer for at sejle ud af Rauso for at fotografere Steller’s Havørne, som bliver fodret med fisk, men jeg har valgt IKKE at inkludere dette arrangement i programmet, idet drivisens ankomst varierer fra år til år og måske ikke alle ønsker at anvende tiden på at fotografere ørnene, men det skal understreges, at det er en begivenhed i verdensklasse, så vi booker gerne en plads for interesserede (typisk en morgen- samt en frokkost-afgang, ca. 3 timers varighed og ca.10.000 Yen/person).

Steller’s Havørnene er talrige i området, og det er absolut interessant at tjekke kystområderne med de mange måge- og andefugle. Uanset, skal vi NOK komme til at se Steller’s Havørne på drømmeafstand og i drømmeantal.

Karin Gustausen, Esbjerg, som også er med på turen, har sendt disse fantastiske fotos:

Stellers havørn, Havørn den 24. februar 2015. © Lilly Sørensen

Stellers havørn , Ravn den 24. februar 2015. © Karin Gustausen

Stellers havørn , Ravnden 24. februar 2015. © Karin Gustausen


                                      Opslag af Michael Westerbjerg Andersen.


Japanske traner fotograferet af Karin Gustausen:

Japanske traner, Sangsvaner den 24. februar 2015. © Lilly Sørensen

Japanske traner, Sangsvaner den 24. februar 2015. © Karin Gustausen

Japanske traner den 24. februar 2015. © Karin Gustausen

Japanske traner, Sangsvaner den 24. februar 2015. © Karin Gustausen


Niels Bomholt, Lilly Sørensen (?) og ?
Til gengæld har vi inkluderet to overnatninger på det verdensberømte ornitologiske Minshuku Washi-no-yado, der ligger nede ad en lille sidevej ved Chitorai bridge (god for Brown Dipper), nordøst for Rausu ud ad kystvejen.

Niels Bomholt skrev:

Vi kom frem til en tilfrossen havbugt. Erik (Danielsen blandt venner "Skibrederen" -nå det er en anden historie) stillede sig op og kiggede rundt og udbrød: "manner, der er jo 480 havørne!"
Vi stillede et par teleskober op, Henrik (Haaning Nielsen) talte 57 "alm." Havørne og jeg talte 433 Stellers havørne, så vi konkluderede, at Erik godt kunne få en stilling som fugletæller.


Stedet er kendt for Blakinstons Fishowl og har gjort det til en forretning at give fotomuligheder af Blakiston’s Fish owl ved at have etableret en lille dam i floden, hvor der udsættes fisk for at lokke ugler til. Fotograferne bruger egne biler som skjul; men der er dels permanent lys på dammen og floden om aftenen og dels kan uglerne betragtes fra vores værelser!



Når det er mørkt ses den første ugle som regel lande i et træ tæt ved floden for derefter at sætte sig på en sten ved dammen og straks efter fange fisk i dammen og flyve videre op ad floden. Sådan er det på Hokkaido, hvis man ønsker at iagttage en Blakiston’s… det med at rende rundt i terrænet på de kendte uglesteder er MEGET ugleset. De vil simpelthen ikke have at man forstyrrer uglerne, og desuden trives uglerne perfekt ved dette lille arrangement; og tro mig… det er ikke nogen grim oplevelse at se uglerne fra Washi-no-yado. Der er andre lignende steder, men ikke så pålideligt og organiseret som her.

Niels Bomholt skrev:

Så blev det tid for fiskeuglen
Vi fik noget at spise og kl 18 blev vinduer og døre åbnet. Så skulle vi være stille, også Jørgen Jensen, og så stod vi der i 5-7 graders frost og ventede og ventede. Vi fik at vide, at vi skulle stå der til kl 22, men der havde den stadig ikke vist sig, så seancen blev forlænget til kl 24.
Oh, hvor vi frøs, men lidt over kl. 23 hørte vi en dyb tuden næsten som en rørdrum og lidt efter kom den. -- kæmpestor ugle viste sig i projekttør lyset.

I dag er der mange der er blevet lidt forkølet

Rausu havn er et godt sted for måger og ørne der følger fiskerbådene, der kommer ind til havnen med deres fangst fra kl. 11 og frem. Ørnene sætter sig som regel på molerne for at være klar til de næste fiskerbåde eller hygger sig med at nappe fisk fra mågerne. Der er ligeledes mange strømænder, bjergænder i havnen.
Overnatning på Minshuku Washi-no-yado" Michael Westerbjerg Andersen, Miksture

Tidsforskel på 8. timer: Danmark, Odense - Japan, Sapporo



Link:

Rapport fra Rauso

Fugle fra området

Hollandsk rapport 

Webcam fra området på  Webcams travel





.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar