fredag den 12. oktober 2012

Olive-backed Pipit eller Tajgapiber på Mandø

Olivenryg-piber = Tajgapiberen


Her kan den olivenfarvede ryg på Tajgapiberen ses. Foto på 50-100 meters afstand



Over tre timer brugte Per (Per Rasmussen PRA) og jeg på at lede efter Prærieløber og Sibirisk hjejle ved Ballum Enge, men uden held. Hjejleflokkene var meget urolige og var aldrig samlet på noget tidspunkt så vi kunne få et overblik.
Efterhånden som formiddagen gik kom der melding om Schwarz' Løvsanger ved Blåvand ringmærket af Henrik Bøhmer. Læs mere...

Foto: Henrik Bøhmer


Tiden gik og efterhånden blev vi enige om at Schwarz skulle prøves og rullede derfor mod nord. Selvom Blåvand ligger lige ved siden af Ballum Enge synes vi fynboer tager det alligevel 1½ time til Blåvand.
Lige før Esbjeg kom der en melding fra Hitøen-Mandø hvor Rune Sø Neergaard havde fundet en Tajgapiber. Den melding gav Mazdaen en lidt usikker kørsel og vi måtte ind til siden for at tjekke højvandstabelen. Der var højvand kl 12:00 og derefter faldende vandstand. Schwarz blev opgivet selvom der var melding om at den var set i krattet ved mærkningstedet i Blåvand. Vi vendte bilen og kørte tilbage til Låningsvejen for at se vandet trække sig tilbage.



Vi kunne altid spise madpakken medens vi ventede på at adgangen til Mandø skulle blive fri.

PRA-foto.

PRA-foto.


Vi nåede frem lidt i et, men var ikke første bil, der havde forceret vandmasserne. Kurt Christensen (KUC) og Ole Thorup er fremme før os.
Vi venter på Morten Benzon som surfer over Låningsvejen før fuglen forsøges med playback.

Tajgapiber kendetegn: Hvid øjenbryn - hvid og sort plet bag øjet anes

Playbacken virker ikke denne gang. Kl 12:13 ifølge data i Canonkameraet flyver Olivenrygfuglen op fra krattet og forsøger at trække ud lidt øst for os på digekronen, men vender om og lander i havtorn ved Klæggraven. Tajgapiberen sider i nogle sekunder frit fremme. Her kan den ensfarved ryg tydlige ses, men smutter derefter ind i krattet og bliver ikke set mere 

PRA-foto.


Læs finderberetningen på Runes Blog

Syddiget med "Teleskopøgler" Slang for ornitologer på Mandø! ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar