søndag den 7. april 2013

To Kongeørn på Fyn fredag d. 5. april 2013

Kongørn på Fyn april 2013


Medlem af Dof's rovfuglegruppe Finn Eriksen opdager torsdag d. 4. april ved middagstid en ung Kongeørn ved Lindkær/Ravnholt. Han ser den forsvinde mod NØ. Senere samme dag (17:30) bliver Kongeørnen igen set ved Lindkær af Karl Top og Palle Bo Hansen og de ser den flyve til overnatning i mosen.

Fredag morgen står er Leif Kristensen, Bent Staugaard og jeg syd for mosen på Ravnholtvej i det lønlige håb at få Kongeørnen at se. (Henrik Knudsen var også til stede, men skulle hjem med morgenbrød!!!).  Kongeørnen er ikke at se nogen steder, men snart dukker en af de lokale Havørne op og sætter sig i et træ ved Malkestalden. Havørnen er forøvrigt ringmærket!

Ikke lang tid efter er den unge Kongeørn pludselig over samme Malkestalden. Vi ser den først, da den kredser over træerne. Alle tre får taget fotos af den kredsende Kongeørn, men fornøjelsen varer kun 2-3 minutter før den glider ud af syne bag det hvide hus i svinget.

Senere på dagen fotograferer Søren Pedersen en ung Kongeørn mellem Vissenbjerg og Tommerup. Han har den indflyvende fra nord.

Det var indlysende at tænke tanken, at det måtte være samme fugl, men en sammenstilling af fotos taget af fuglene afslører, at det drejer sig om to forskellige!

Collage lavet med 1 billede af Tommerupfuglen og 2 billeder af Lindkærfuglen.


Klik for større billede

Tak til Søren Pedersen for lån af foto.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar